Tarihçe

Okulumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılında Şehit Öğretmen Hamit Sütmen İmam Hatip Ortaokulu adıyla Sultanbeyli ilçesinde eğitim öğretim hizmetlerine başlamıştır.

04.04.2021 2041

1993 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihale yoluyla yaptırılan okulumuz, aynı yıl 800 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır. İstanbul ili, Sultanbeyli ilçesi, Battalgazi mahallesinde eğitim öğretime başlayan okulumuz, ilk adını yerleşkesinin olduğu mahalleden alarak Battalgazi Ortaokulu olarak eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuzun kurucu müdürü Hayati GÜNCAN'dır. 1993 yılından 1997 yılına kadar okulumuz, ilkokul ve ortaokul kısımları ile eğitim öğretime devam ederek, 1997 yılında getirilen 5+3 eğitim sistemi ile ilkokul ve ortaokul birleştirilerek Battalgazi İlköğretim Okulu olmuştur. 1998 yılında okulumuzun sınıf öğretmenlerinden Hamit SÜTMEN´in 1998 yılı Mayıs ayında vatani görevini devam ettirirken terör örgütüyle girdiği çatışma sonucu şehit edilmesiyle okulumuzun adı Şehit Öğretmen Hamit Sütmen İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. Okulumuz 1998 yılından itibaren bu isimle devam etmektedir. 2012 yılında ortaokulların da tekrar açılmasını öngören 4+4+4 eğitim sistemi ile okulumuz ikiye bölünerek Şehit Öğretmen Hamit Sütmen İlkokulu ve Şehit Öğretmen Hamit Sütmen Ortaokulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuz 2014 Şubat ayında yıkılıp yeniden yapılma sürecine girmiş ve 2015-2016 eğitim öğretim yılında yeni binada faaliyete geçmiştir. Aynı eğitim öğretim yılında okulumuz bünyesinde Şehit Öğretmen Hamit Sütmen İmam Hatip Ortaokulu da açılmış olup anaokulu, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu olmak üzere aynı binada 4 kurum eğitim öğretime devam etmektedir.